Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 11

nieuws/freedom-internet-monteur.jpg
 1. Freedom biedt installatie door monteur
 2. Nieuwe mogelijkheden in MIJNfreedom
 3. Reverse DNS instellen
 4. Canal Digitaal TV App activeren

1. Freedom biedt installatie door monteur

Klanten die internet willen bestellen, kunnen bij Freedom Internet voortaan kiezen voor ‘installatie door monteur’. Voor de monteursservice werkt Freedom samen met BNS Logistics en Roamler Tech. Met de monteursservice kan Freedom nu ook klanten aansluiten die weinig tot geen technische kennis hebben of graag ontzorgd worden. Je kunt zelf kiezen op welk tijdstip de monteur moet komen, zodat je niet de hele dag thuis hoeft te blijven. Vooralsnog kunnen alleen de Founding Members van Freedom bestellen via www.freedom.nl. De eenmalige bijdrage die de klant betaalt voor installatie door monteur is € 25.- Lees verder 

2. Nieuwe mogelijkheden in MIJNfreedom

In de klantomgeving MIJNfreedom kun je alles regelen wat met jouw abonnement te maken heeft. Je kunt er:

 • je wachtwoord wijzigen;
 • de instellingen van je account vinden;
 • je domeinnaam registreren of koppelen;
 • e-mailfilters aanmaken of een vakantiebericht instellen;
 • het spamfilter instellen;
 • de import van e-mails van je oude provider naar je Freedom account starten;
 • de inhoud van je e-mails exporteren.

We hebben onlangs nieuwe opties toegevoegd aan de klantomgeving. Je kunt nu je factuurgegevens aanpassen en eventueel een bedrijfsnaam toevoegen. Nieuw zijn de opties ‘Canal Digitaal TV App activeren’ en ‘Reverse DNS instellen’. Na de zomer gaan we de klantomgeving opnieuw vormgeven. 

3. Reverse DNS instellen

Het zijn vooral de technisch georiënteerde internetters die hebben deelgenomen aan eerste bètatesten van Freedom. Zij beheren vaak eigen servers, bijvoorbeeld voor e-mail en daarvoor hebben zij behoefte aan ‘reverse DNS’. Reverse DNS is een technisch protocol dat een IP-adres terugvertaalt naar een hostname. In de klantomgeving MIJNfreedom is het inmiddels mogelijk om Reverse DNS in te stellen voor IPv4 en IPv6. Op de helpdeskpagina’s lees je hoe je Reverse DNS stap voor stap kunt instellen. Je vindt ‘Reverse DNS instellen’ in MIJNfreedom onder Account, Instellingen.

4. Canal Digitaal TV App activeren

Freedom levert TV van Canal Digitaal. Bij het Basisabonnement en bij het Entertainment abonnement krijg je een TV App, waarmee je op maximaal 5 apparaten tegelijk tv kunt kijken. Handig als je in de zomer in de achtertuin of op de camping wilt kijken op je laptop of mobiel. Je kunt de app ook gebruiken om extra smart-tv’s aan te sluiten, zonder dat je daarvoor een extra ontvanger hoeft te huren. Op de helpdeskpagina’s lees je hoe je de app activeert en installeert. In het zenderoverzicht van Canal Digitaal zie je welke zenders via de App beschikbaar zijn. 

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet