Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 14

Freedom logo vlek/logo-freedom-vlek-print-wit-op-zwart-met-geel-internet-onder.jpg
  1. Omvangrijke testreeks afgerond
  2. Founding Members bestellen nu nog met voorrang
  3. Freedom lanceert DoH en DoT
  4. FRITZ!Box modems van AVM relatief goed beveiligd 
  5. Dit weekend Formule 1 en voetbal 
  6. Freedom verhuist naar nieuw kantoor

1. Omvangrijke testreeks afgerond

Freedom is klaar met testen. Sinds mei heeft Freedom stapsgewijs nieuwe diensten geïntroduceerd. Founding members hebben die in gebruik genomen in een testreeks van 128, 256, 512, 1024 klanten. Jullie feedback is verwerkt, processen geoptimaliseerd en in de afsluitende 2048-test door een omvangrijke controlegroep getoetst. Dat was meteen een goede stresstest voor ons nog kleine team! 
 
We willen iedereen hartelijk bedanken voor deelname aan deze tests. Samen bouwen we Freedom Internet. Jullie bevindingen vormen de leidraad voor productontwikkeling en -verbetering in komende maanden. We gaan ons helpdeskteam uitbreiden. We gaan upgraden en downgraden van diensten mogelijk maken. We breiden de maildiensten uit, waardoor je straks meerdere @freedom.nl e-mailadressen in één account kunt passen. En we gaan nieuwe tv-ontvangers testen.

Alle mededelingen over nieuwe producten en diensten communiceren we uitsluitend via onze website en nieuwsbrief. 

2. Founding Members bestellen nu nog met voorrang

Tot nu toe kunnen alleen Founding Members een internetverbinding bestellen. Over een paar weken passen we onze website aan. Daarna kan iedereen het Freedom internetabonnement via onze website bestellen.

Ben je Founding Member en wil je met voorrang internet bestellen? Dan is nu het juiste moment om dat te doen. Er zijn nu voldoende modems en monteurs beschikbaar om je internetaansluiting snel op te leveren. Als je hulp nodig hebt bij het plaatsen van je bestelling, lees dan eerst deze helpdeskpagina's waarin we stap voor stap beschrijven welke keuzes je kunt maken.

3. Freedom lanceert DoH en DoT

Naast de normale DNS-dienst en Reverse DNS biedt Freedom nu ook DNS over HTTPS (DoH) en DNS over TLS (DoT) aan. Dit is een moderne vorm van DNS, die ervoor zorgt dat de privacy van de gebruikers verbetert. Het verkeer tussen de eindgebruiker en de DNS-server is versleuteld waardoor het onmogelijk wordt te zien welke websites er allemaal bezocht worden. Op dit moment is alleen de FRITZ!Box 7590 geschikt voor DoH. Eind 2020, begin 2021 komt modemleverancier AVM met nieuwe firmware voor de FRITZ!Box 5490 en FRITZ!Box 7583 en dan ondersteunen ook deze typen DoH. Lees meer over DoH en DoT

4. FRITZ!Box modems van AVM relatief goed beveiligd

In deze tijd van thuiswerken is een goede en veilige internetverbinding meer dan ooit noodzakelijk. Hoewel de meesten van ons trouw updates installeren voor desktops en laptops, is het van belang ook software updates te installeren op je modem/router. Deze staat immers 24/7 aan en is van cruciaal belang voor de veiligheid van je internetverbinding. Freedom levert FRITZ!Box modems van AVM bij haar internetverbindingen. AVM is een Duitse leverancier, die veiligheid serieus neemt. De onderzoekers vinden dat fabrikant AVM het op gebied van beveiliging beter presteert dan de andere leveranciers, maar ook in de modems van AVM zijn kwetsbaarheden aangetroffen. Freedom heeft contact met AVM over de beveiliging van de FRITZ!Box modems en assisteert waar mogelijk om firmware te testen. Lees hier het gehele onderzoek.

5. Dit weekend Formule 1 en voetbal

Freedom levert TV van Canal Digitaal. Komend weekend staat de programmering van Ziggo Sport in het teken van de Grand Prix van België. Alle klanten met Freedom TV van Canal Digitaal (dus ook als je geen aanvullend tv-pakket hebt besteld) kunnen van vrijdagochtend tot zondagavond kijken naar Ziggo Sport op kanaal 420.

Naast heel veel autosport is er voor liefhebbers ook voetbal. Op zaterdag is er bijvoorbeeld de strijd om de FA Community Shield: Liverpool tegen Arsenal.

6. Freedom verhuist naar nieuw kantoor

Op maandag 31 augustus verhuist Team Freedom naar een nieuwe stek. We gaan naar de Tt. Melissaweg in Amsterdam Noord. Daar is voldoende ruimte en ventilatie om coronaproof te kunnen werken, ook als we ons team uitbreiden. Freedom is maandag 31 augustus telefonisch niet bereikbaar. We lezen en beantwoorden alle e-mail naar helpdesk@freedomnet.nl. We verwachten vanaf 1 september weer gewoon bereikbaar te zijn.

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet