Naar de inhoud Naar het menu

Update over rechtszaak van The Privacy Collective

nieuws/real-time-bidding.png

Vorig jaar vertelden we jullie al over de rechtszaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce. Hoe staat het daar nu eigenlijk mee? Tijd voor een update vanuit de stichting (The Privacy Collective) zelf, zij hebben namelijk niet stil gezeten!

Lees je liever eerst nog even de berichten van afgelopen jaar terug? Klik op de titels hieronder of bekijk het filmpje onderaan dit bericht.

The Privacy Company: “Oracle en Salesforce, twee grote techbedrijven, verkopen je profiel aan de hoogste bieder. Hierdoor verlies je de controle over de manier waarop informatie over jou door allerlei bedrijven wordt gedeeld en gebruikt.  Wij vinden dat Oracle en Salesforce dat niet mogen doen en daarom een schadevergoeding zijn verschuldigd aan alle Nederlandse internetgebruikers. Op 14 augustus 2020 hebben we Oracle en Salesforce daarom gedagvaard voor de rechtbank Amsterdam. Inmiddels heeft de rechtbank bepaald dat er in november 2021 een zitting zal plaatsvinden in Amsterdam. Tijdens die zitting zal The Privacy Collective moeten aantonen dat het geschikt is om Nederlandse internetgebruikers in deze zaak te vertegenwoordigen voor de rechter.”

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in deze zaak? Bezoek dan de website van de stichting: theprivacycollective.nl.

Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden als vrijwilliger om te helpen bij het verzamelen van informatie voorafgaand aan de zitting. Hiervoor kun je contact opnemen met janneke@theprivacycollective.nl