Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsoverzicht

Techniek

Een technisch kijkje in de development-keuken 3/3

Bij Freedom zijn we graag transparant in wat we doen en waar we naartoe willen. Voor de wat meer technisch onderlegden onder jullie, is het vast ook interessant om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Onlangs gaven we jullie al een eerste en tweede blik in de development-keuken van Freedom, met dank aan onze senior software engineer Loran. Hierin legden we meer uit over het Order Management Systeem genaamd SOMS en vertelden we over het framework Ruby on Rails, waarop SOMS is ontwikkeld. Vandaag duiken we een stukje verder de keuken in.

Heel veel van jullie (lezers van deze nieuwsbrief) vragen ons hoe het nu toch zit met Delta en ODF. Daarom vroegen we Anco om een update.

Bij Freedom zijn we graag transparant in wat we doen en waar we naartoe willen. We geven jullie huis-tuin-en-keuken tips, informatie over nieuwe gebieden, nieuwe diensten en laten weten waar we mee bezig zijn op het gebied van public affairs. Maar voor de wat meer technisch onderlegden onder jullie, is het vast ook interessant om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Vandaag geven we jullie daarom een eerste blik in de development-keuken van Freedom, met dank aan onze senior software engineer Loran.

Hier bij Freedom zijn we grote fans van Open Source, maar wij begrijpen ook wel dat besturingssystemen zoals van Microsoft en Apple moeilijk weg te denken zijn uit de thuissituatie. Microsoft heeft onlangs een aantal kwetsbaarheden gerepareerd en hier afgelopen dinsdag veiligheidsupdates gepubliceerd. Ben jij een gebruiker van MS Windows? Start dan je ‘update engines’

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een programma dat je kunt installeren op je computer, smartphone, laptop of tablet. Het zorgt voor een versleutelde en veilige verbinding tussen het apparaat dat je gebruikt en het internet. Deze anonimiteit kan handig en veilig voor je zijn. We leggen je graag uit waarom!

Een tracking pixel is een klein stukje code, die meestal in de vorm van een afbeelding van 1 bij 1 pixel op een website of in een nieuwsbrief wordt geplaatst. Je ziet hem niet zitten. Het zou wel zo netjes zijn als iedere website je hierover informeert en je toestemming moet geven voor dit kleine plaatje. Helaas is het soms lastig te achterhalen of er eentje opstaat en vandaar dat hier makkelijk misbruik van gemaakt kan worden.