Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 55

1. Freedom heet vanaf zaterdag XS4ALL

Door de redactie
Freedom Internet is in 2019 opgericht, nadat KPN de stekker uit XS4ALL trok. Freedom is een nieuwe provider die het 'oude' gedachtegoed van XS4ALL koestert. KPN is zich bewust van de erfenis van dit prachtige bedrijf en heeft daarom iets gedaan dat werkelijk niemand zag aankomen; vanaf aanstaande zaterdag draagt de telecomreus de merknaam ‘XS4ALL’ over aan Freedom. 

2. Een update over de rechtszaak van FOIC

In deel 1 van deze serie bespraken we wat de aanleiding was voor om naar de Europese rechter te stappen. In deel 2 kwam vervolgens aan bod met wie we besloten samen te werken. In deel 3 hadden we het over 'Het verzoekschrift'. In het nieuwste deel duiken we dieper in op de zaak van RT France, een van de zes bedrijven waarvoor het uitzendverbod als eerste gold. Ook vergelijken we de rechtszaak van RT France met onze eigen rechtszaak.

3. Claim jouw vrijkaartje voor de Privacyrede

Ieder jaar wordt er een Privacyrede georganiseerd door Setup i.s.m. SURF in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Zo ook dit jaar op woensdag 19 april om 20.00 uur, met als titel ‘Hybrid Humans’. Gedurende de avond wordt de vraag “Hoe leer je leven als mens-machine?” beantwoord door schrijver Edwoud Kieft en Hybrid Human Harry Parker. Wil jij er graag bij zijn? Freedom mag een aantal kaarten weggeven. Claim hier je kaartje.

Let op: De voertaal van het programma is in het Engels.

4. Televisie: de resultaten uit de enquête en een reactie van Canal Digitaal. 

Een paar weken geleden kwam de Consumentenbond met de nieuwe uitslagen van de providermonitor. Onze dienst ‘Televisie’ wordt hierin het minst gewaardeerd. Zoals we al eerder aangaven heeft dit continu onze aandacht. Om te blijven optimaliseren en een goed beeld te krijgen van jullie ervaringen, is er afgelopen jaar een enquête opgesteld. De televisie-wensen en -problemen hebben we geanalyseerd en besproken met Canal Digitaal. In dit artikel lees je er meer over en geeft Canal Digitaal een reactie.

5. Freedom Internet op Terschelling

Freedom levert sinds een tijdje ook internetabonnementen op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Glaspoort heeft al op veel plekken door het hele land een glasvezelnetwerk aangelegd. De komende jaren zijn zij van plan om nog eens 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven aan te sluiten op het netwerk. Zo zijn ze onlangs gestart met de aanleg op Terschelling. 

6. Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Lelystad

Freedom levert sinds kort ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen, namelijk Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden en Baarn. En we hebben goed nieuws! Vanaf nu kan namelijk ook Lelystad aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd! Dat betekent dat je als je in Lelystad woont, nu al een 1 Gbit/s glasvezel internetabonnement krijgt voor 51 euro, waar je tot voor kort nog 76 euro moest betalen voor dezelfde snelheid.

Benieuwd welk abonnement er op jouw adres leverbaar is? Doe de postcodecheck.

7. Veel nieuwe locaties met glasvezel

Afgelopen jaar werd er op veel nieuwe plekken glasvezel aangelegd. Omdat Freedom op steeds meer netwerken actief is, betekende dat we op veel nieuwe locaties een glasvezel internetabonnement konden leveren. We krijgen echter niet altijd een seintje bij nieuwe gebieden en kunnen jullie er daarom ook niet altijd direct op attenderen. Wel worden de nieuwe adressen automatisch toegevoegd aan onze postcodelijst. Ben je benieuwd of we een glasvezel internetabonnement op jouw adres leveren? Doe dan de postcodecheck op onze website. 

8. Wat maakt Freedom anders?

We krijgen nog steeds dagelijks de vraag: Wat maakt Freedom anders? Een artikel dat afgelopen week naar buiten werd gebracht, maakt een van de punten waarin we ons onderscheiden maar weer eens glashelder. Toch begrijpen we dat dit niet voor iedereen zo gemakkelijk is uit te leggen! In het artikel op onze website vind je 5 concrete punten, die Freedom onderscheiden van de Ziggo’s & KPN’s. 

9. Wat hebben de volgende dingen met elkaar gemeen?

Wat hebben ADA, een geautomatiseerd schakelsysteem voor telefonie en STP met elkaar gemeen? Het antwoord is simpel: vrouwen! Op internationale vrouwendag op 8 maart leek het ons een goed moment deze vrouwen in het zonnetje te zetten en te vertellen waarom zij geschiedenis schreven. Je leest er meer over in het artikel op onze website.